Vereniging

Geschiedenis
Handbalvereniging Con Zelo is officieel opgericht op 22 juni 1950 en de oprichters destijds waren Trien Bakker, Lou Kok, Gre Smit en Trien Masteling. Ooit begonnen met spelen op grasvelden met 11 personen op een heel voetbalveld. En altijd na de voetbal zodat het veld goed bespeelbaar bleef voor de voetbal zelf.  Als de binnen competitie startte werd er veel in veilinghallen gespeeld. Toentertijd was op gras spelen heel normaal, sinds 1977 spelen wij ook op eigen verharde velden. De heer Pater die toen wethouder was bij de gemeente en zelf een enorme handbal fan heeft daar zijn volle medewerking aan verleend. Tot 2005 heeft onze vereniging De Doorbraak als thuisbasis gehad en heette het complex “Sprongschot”.  Ook dit is met onder andere de hulp van veel vrijwilligers tot stand gekomen. Een van de sportieve hoogtepunten was het het A-junioren team dat 8jaar op rij kampioen werd en landelijk mocht gaan spelen.Vanaf september 2005 is Sportcomplex De Groet onze thuisbasis. Een prachtig complex samen zijn met de voetbal en de OMNI. Hier hebben wij 2 prachtige velden om op te handballen want deze zijn in 2016 nog volledig gerenoveerd. Samen met de voetbal op 1 complex geeft veel gezelligheid en saamhorigheid met elkaar.

Onze vereniging heeft vanaf de start diverse voorzitters gehad, Trien Wit, Dirk Pater, Jo Bakker, Siem Groen, Gert Stam, Rene Stoop, Ellen Smit, Rene Zomerdijk, Tonny Bruin (inval Ellen Dekker), Maaike Boekel (huidige voorzitter). Iedere voorzitter brengt zijn eigen visie en capaciteiten mee en na bijna 70 jaar staat sport en plezier en saamhorigheid nog steeds boven aan het lijstje.

Sportcomplex De Groet
De OMNI is een overkoepelende organisatie die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken op het totale complex. In het bestuur van de OMNI zitten ook de voorzitters van de handbal en de voetbal zodat beide verenigingen vertegenwoordigd zijn en er goed overlegd kan worden. De OMNI zorgt onder andere voor het onderhoud aan de accommodatie en op het terrein. Hiervoor is de parkcommissie, de kantinecommissie, onderhoudscommissie en wordt vanuit de OMNI de schoonmaak geregeld. In 2022 bestaat het bestuur uit: Voorzitter: John Dekker, Penningmeester: Dirk Bruin, Secretaris: Ad Vriend, Algemeen:  Maaike Boekel (voorzitter handbal) en  Jan Vennik (namens de voetbal).

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn voor een vereniging heel belangrijk en die moet  je koesteren. Als je al deze mensen zou weglaten dan zou er geen vereniging meer zijn. En daar mag best bij stilgestaan worden en met respect naar gekeken en mee omgegaan worden. Velen doen dit werk uit liefde voor de club en de sport en doen dit naast hun eigen werkweek en gezin, voor of achter de schermen. Denk aan scheidsrechters, coaches, commissieleden, ouders die rijden en helpen bij acties, trainers, fotografie, schrijver van nieuwsbrieven, website, social media, schoonmaak, kantine, parkonderhoud etc.. En ook de bestuursleden die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen binnen de vereniging. Door alles wat steeds meer zelf georganiseerd moet worden i.p.v. door NHV lijkt het soms een volwaardig bedrijf. Er komt immers heel veel bij kijken om de leden een wedstrijd te laten trainen en spelen.

45 jaar 1995

60 jaar 2010 (7 teams kampioen)
Tijdens het feestweekend werd er het Keez-toernooi gehouden