Sinds de start van het seizoen is Ramon van Dijk hoofdtrainer bij Con Zelo en traint hij de dames selectie 1 en 2 en de A1 en is hij coach bij de DS1.
Ramon is al vele jaren bezig met handbal en heeft zo als speler en als trainer/coach veel ervaring opgedaan. Ervaring en kennis waar wij als club weer blij mee zijn.
Wij hebben Ramon een aantal vragen gesteld over handbal en de club.

1. Hoe ben je bij Con Zelo terecht gekomen?
Vorig jaar werd ik door Maaike Boekel (de voorzitter) gebeld of ik een keer op gesprek wilde komen. Zo hebben we een aantal weken later met elkaar gesproken en vervolgens een afspraak gemaakt voor een proeftraining. Dat is goed gegaan en daarna was alles snel geregeld.

2. Welke uitdaging heb je jezelf en het team gesteld dit jaar?
Het doel was als eerste om als team plezier te hebben in handbal, dan volgen de resultaten vanzelf.
De speelsters zelf gaven in een gesprek aan om bij de eerste drie te willen eindigen.

3. Werk je samen met een assistent, zo ja wie is dat en hoe gaat dat tijdens de training en de wedstrijden?
Sinds de start van het zaalseizoen heeft de dames 1 er een begeleidster bij, Lotte Houtenbos.
Lotte heeft bij JuroUnirek/VZV gehandbald en is helaas door een knieblessuren niet meer aan het handballen.
Buiten dat ik er heel blij mee ben dat er een begeleidster is, is het voor de meiden ook goed. Zij hoeven het dan niet alleen met mij te doen maar kunnen nu ook hun verhaal kwijt bij een tweede persoon, in dit geval Lotte.
Zij is nu 2,5 maand bij de groep (ook tijdens trainingen ds1en2) en wij zijn nog een beetje aan het aanvoelen hoe de rolverdeling het beste is tijdens trainingen. Bij de wedstrijden is het echt een verbetering dat Lotte erbij is. Zij regelt alle zaken om de wedstrijd heen zodat ik mij op het team kan concentreren. De samenwerking groeit nog steeds. Als ik bijvoorbeeld iets in mijn hoofd heb waar ik nog niet zeker van ben, is het fijn om dat samen te bespreken. En als Lotte in de wedstrijd iets ziet, geeft ze dat ook bij mij aan.

4. Wat is een leuke anekdote om te vertellen?
Handbal is not a game, it’s my life!

5. Hoelang ben je al bezig met handbal en heb je nog andere hobby’s?
Ik ben begonnen op mijn 7/8e jaar en ben nu 48 dus dat zo een 40jaar dat ik met handbal bezig ben.
Andere hobby’s zijn Formule 1 kijken (mag helaas niet meedoen 🙂 ), gamen op de Playstation 5 en zo af en toe naar een wedstrijd van Ajax gaan.

Ramon, Lotte en een deel van ds1 met invallers