Dinsdag de 6e kwam Con Zelo DMW1 in actie tegen Jupiter ’76 DMW1. Hiervoor reisde we met het team af naar Franeker. Omdat dit niet om de hoek lag, besloten we om Franeker verder te gaan verkennen dan alleen de sporthal en maakte we er een gezellig teamuitje van.

De wedstrijd verliep erg spannend. De doelkansen volgden elkaar snel op, maar geen van beide partijen kreeg het voor elkaar om de overhand te nemen. Het wapen van Jupiter was hun erg sterkte opbouw speelster. Als je haar even uit het oog verloor, leek het alsof zij zo door onze verdediging kon lopen. Om dit te voorkomen, kozen we uiteindelijk voor een 5-1 dekking en zette we deze speelster volledig vast. Afgewisseld tussen Lotte en Kim kon deze speelster vrijwel geen kant op. Wanneer het haar toch lukte om erlangs te komen, stonden de andere speelsters van Con Zelo haar op de cirkel op te wachten om haar tegen te houden. Door de goede communicatie en aanmoediging stond onze verdediging als een huis. In de aanval creƫerden we mooie kansen. De opbouwers trokken de verdediging volledig naar zich toe gevolgd door een no-look passes van Kim vanaf het midden naar de hoek. De keeper van de tegenpartij was alleen erg goed, waardoor zij op het begin vrijwel alle ballen vanaf de hoek tegenhield. Vlak voor het rustsignaal stond het 6-6, maar in de laatste seconden wist Amber op een onmogelijke wijze toch de bal in het doel te krijgen.

Met een 6-7 voorsprong gingen we de tweede helft in. De lange afstandsballen liepen deze wedstrijd wat minder zuiver dan normaal. Hierdoor hadden wij soms onnodig balverlies. Desalniettemin lieten wij hierdoor onze snelheid en dreiging zien. Natuurlijk zaten er wel een aantal mooie breaks tussen, maar dit kon voor ons doen deze wedstrijd beter. Gelukkig volgden er wederom mooie aanvallen met de gebruikelijke no-look passes. Uiteindelijk had Bonnie de keeper door en zag zij dat de keeper haar voet optrok op het moment dat zij laag met een stuit vanaf de hoek gooide, dit zorgde voor een aantal mooie doelpunten.

Vlak voor het einde, toen het 9-10 stond, kwam toch de sterke opbouw speelster bijna langs onze 5-1 verdediging. Gelukkig stond de verdediging haar op de cirkel op te wachten, waarna zij omhoog sprong en het van afstand probeerde. Deze bal moest ik natuurlijk als keeper houden, want anders stonden we gelijk en werd het helemaal spannend. Deze aanval hield ik, maar de bal kaatste wel terug het veld in. Om een tweede kans te voorkomen ving onze verdediging deze bal op en wilde we in de eerste instantie weer een snelle aanval opzetten. Met nog ongeveer een minuutje op de klok en een punt voorsprong gingen we weer de aanval in. Vanaf de bank werd meermaals luid geschreeuwd “RUST, RUST“, waarna de snelle aanval werd afgebroken en rustig werd opgebouwd. Met een puntje voorsprong wilde we deze winst natuurlijk niet uit onze handen laten glippen. We zetten een mooie aanval op en uiteindelijk wist Tilly zich vanaf de cirkel vrij te spelen en waagde zij een poging om de winst officieel mee naar huis te nemen over de afsluitdijk. Natuurlijk zat deze aanval! Met 9-11 en nog een paar seconden speeltijd op het scorebord ging Jupiter hun laatste aanval in, maar voor ons was de winst al binnen. Met een eindstand van 9-11 hadden we gewonnen en dit werd gevierd in de derde helft!

Lion Moras