1  Hoe ben je bij Con Zelo terecht gekomen?
Ik ben rond mijn 7e/8e begonnen met handballen bij Con Zelo, omdat mijn zus ook ging handballen.

2  Welke uitdaging heb je jezelf en het team gesteld dit jaar?
De doelstelling voor dit jaar is de top 3 halen. Dit wordt nog lastig, maar we gaan ons best doen.

3  Hoe is het om assistent coach te zijn met de speelervaring die je hebt?
Het is heel leuk om assistent coach te zijn. Door de speelervaring die ik heb, kan ik tijdens de wedstrijd aanwijzingen geven over dingen die mij opvallen. Ook is het leuk om met Ramon mee te kunnen denken over bepaalde situaties. Toch is het leuker om in het veld te staan dan er naast 😛

4  Wat is een leuke anekdote om te vertellen.
Tijdens een oefenwedstrijd zijn we een keer de tas met shirts en broekjes vergeten. Normaal gesproken rij je even terug naar huis, alleen dit keer zaten we aan de andere kant van het land. Voor deze wedstrijd hebben we toen overal shirts en broekjes vandaan moeten zoeken. Uiteindelijk had iedereen een tenue aan, maar het was een mooi bij elkaar geraapt zooitje.

5  Hoelang ben je al bezig met handbal en heb je nog andere hobby’s?
Ik ben dus al ongeveer 20 jaar bezig met handbal. Tussendoor heb ik een aantal jaar bij VZV gehandbald, maar ben ik toch weer terug gekomen bij Con Zelo. Op dit moment train ik nog 2x in de week bij de fysio vanwege een kruisbandblessure. Ik wil straks het mountainbiken weer op gaan pakken. Helaas zit handballen er niet meer in voor mij, dus moet ik toch opzoek naar een andere hobby.

We stelden ook een aantal vragen aan het team. Hieronder een samenvatting van de speelsters.

1. Wat is er zo leuk aan handbal?
Alles! Teamsport is gewoon het leukste wat er is. Samen strijden voor de winst. Het is een snel dynamisch spel en natuurlijk het teamspel en de teamgenoten. Met elkaar elke keer een aanval uitspelen en het gaat lekker snel, er is vaak een snelle afwisseling tussen aanval en verdediging. Je hebt nooit het idee dat je niets hoeft te doen. En vergeet natuurlijk niet de gezellige borrels na de training en wedstrijden.  

2. In welke klasse spelen jullie en hoe bereiden jullie je voor op een wedstrijd?
Wij spelen in de 1e klasse. Voor de wedstrijd doen wij altijd een kopje thee, bespreekt Ramon de wedstrijd met ons. En met deze voorbereiding slepen we de punten binnen. We komen veel teams tegen met meiden die ervaring hebben op een hoger niveau. Daarvoor moeten wij ons goed voorbereiden. Dat betekent twee keer in de week trainen, voor de wedstrijd een goede warming-up (2e of 3e ademhaling halen…), keeper ingooien en knallen maar!!

Als ik een wedstrijd heb zorg ik altijd dat ik goed heb gegeten en probeer ik geen kater te hebben😂

3. Hebben jullie jezelf een doelstelling gegeven voor dit jaar, zoja welke is dat?
Onze doelstelling voor dit jaar is dat we een klasse hoger willen gaan spelen, maar als we dit willen bereiken moeten we nog hard ons best doen! We willen graag in de top 3 eindigen, alle wedstrijden zijn super spannend dus dat zal nog moeilijk worden.

4. Hebben jullie rituelen? Zoja, welke zijn dat? (een paar leden hebben rituelen zoals:)
* Ik drink altijd een chocomelk voor de wedstrijd. Ook heb ik zelf de theorie bedacht dat als het met de warming up slecht gaat, het in de wedstrijd goed gaat.
* Als team doen wij altijd een yell voordat we beginnen met onze wedstrijd.
* Theetje vooraf, iedereen heeft haar eigen plek in de kleedkamer, dat is wel een ding haha. Sommige meiden hebben nog een eigen rekritueel o.i.d., maar voor mij geldt dat niet.
* Iedereen heeft wel ongeveer zijn eigen plek in de kleedkamer (met name bij thuiswedstrijden natuurlijk). Persoonlijk heb ik als ritueel dat wanneer ik de dag van de wedstrijd opsta, ik altijd al de sportsokken aan doe die ik dan ook met de wedstrijd aan heb. En dat zijn altijd witte sportsokken van Mizuno. Grappig verhaal: dochterlief Noé had ik laatst vast om onder de douche te gaan dus had zij niets aan en jawel hoor, mevrouw plast over mijn sokken. Gelukkig had ik nog een schoon paar Mizuno sokken, maar dat waren dan natuurlijk niet de sokken die ik meteen de dag aan had getrokken. Heeft achteraf niet veel effect gehad op de wedstrijd voor mijn gevoel hihi. 
* Bij het inschieten van de keepers moet ik in het rechter rijtje staan.

5. Vinden jullie teambuilding belangrijk en hoe doen jullie dat?
Zeker vinden wij teambuilding belangrijk want zonder teambuilding geen team. Tijdens de trainingen leren wij dit ook d.m.v. spelletjes met vertrouwen. Er worden ook verschillende activiteiten met de groep georganiseerd, een van de leukste daarvan is het handbal weekend. Wat ook altijd zorgt voor een goede team building is de 3e helft of na een wedstrijd met ze allen uit of gewoon een borrel op donderdagavond.
Ook hebben wij af en toe leuke avondjes, om gezellig even wat te kletsen buiten de handbal om.

Dit jaar voor het eerst een trainingsweekend met Ramon en hij had er echt een trainingsweekend van gemaakt. Voorheen gingen we ook op trainingsweekend, maar deden we over het algemeen één sportieve activiteit en was het verder vooral veel gezelligheid. Met het trainingsweekend van Ramon was overigens gezelligheid ook zeker aanwezig 😊 

6. Wat is de grootste blooper?
* Mijn grootste blooper is denk ik dat ik nog wel eens iets vergeet. Dan moet ik mijn broer weer bellen of hij het langs komt brengen.
* Ik ben een keer keihard gevallen tijdens de training, omdat ik uitgleed over een pion die ik niet zag🙈
* Tja, daar doe ik natuurlijk niet aan…
* Ooit heb ik zelf, toen we nog in de Harenkarspelhal speelden, een keer vanaf bijna de middenlijn de bal op de laatste seconde voor rust in het doel weten te schieten. Natuurlijk niet echt een blooper voor ons, maar wel voor de tegenpartij!
* Keihard vallen terwijl er niemand en geen bal in de buurt is.
* Verder dan het struikelen over m’n eigen voeten kom ik niet.

7. Wat is een leuke anekdote om te vertellen?
* Toen wij nog in de A’s speelden hadden wij in de kleedkamer altijd harde muziek aan en zaten we lekker te kletsen en te geinen. Als we dan moesten warmlopen ging dat zo door en in de wedstrijd waren we wel super serieus. We wonnen vaak en hadden vooral de grootste lol met het liedje flitsmeister.
Toen wij voor de 1e keer met het eerste meededen moesten we ineens heel serieus en stil omkleden en dat waren we totaal niet gewend. Wij waren vooral aan het beppen en toen kregen we toch een beetje op ons kop😅.
* Lastige vraag haha. We maken elk weekend wel wat mee.
Wat onder andere is blijven hangen, is de bekerfinale. VVW was de tegenstander en wij waren met elkaar een weekend weggeweest. De kans op winnen werd erg laag geschat. Vooraf was er dus niks geregeld voor als we de winst gingen pakken. Maar we waren goed!! Het werd een onwijs spannende wedstrijd. Tijdens de wedstrijd werden er alsnog snel bloemen geregeld. We sloten af met een gelijkspel, dus: verlenging. Na een onwijs spannende en goede pot, hebben we helaas de winst uit handen gegeven. Verlies met 1 punt verschil, bloemen op zak en een enig weekend achter de rug.

In het kader van leuke weekendjes weg… Er was eens een weekend die onze trainer Rick organiseerde. Hij was ons vergeten te melden dat we beddengoed mee moesten nemen. We sliepen dus twee nachten in dikke kleding met een jas als deken. Hijzelf had “per toeval” wel een deken in de auto liggen. We hebben in ieder geval gelachen.
* Lang geleden, voordat ik zelf vast in dames 1 speelde, mocht ik meespelen met een bekerwedstrijd van dames 1. Dit was een wedstrijd bij Dynamo en werd een super spannende wedstrijd! We speelden dan ook gelijk en bij een bekerwedstrijd betekend dat verlenging. Na de verlenging stonden we weer gelijk dus moesten er penalty’s genomen worden. Mega spannend natuurlijk maar ik mocht ook een penalty nemen.. Dat bleek uiteindelijk ook de beslissende penalty te worden. Die ging er gelukkig in!! Dat is altijd wel een wedstrijd die mij bijblijft. Ook hebben we een keer in Amsterdam een soort toernooi gespeeld om te kunnen promoveren naar de eerste klasse. Ook dat was een dag die me altijd bij blijft aangezien we dat toen ook behaald hadden 😊