De reis
Zaterdagochtend om 05.45 uur stonden we paraat om te gaan vertrekken richting Panningen. Dit was toch echt wel een vroegertje, maar we hadden er zin in! De eerste tussenstop was rond 7.00 uur bij De Lucht voor een lekker ontbijtje. Daar werden we warm welkom geheten door brandweer en politie. Er was bij de La Place een brandje geweest waardoor de openingstijd nog wat verlaat werd (al was die sowieso pas om 8.00 uur open eigenlijk, dus daar konden we niet terecht voor ons ontbijt). Gelukkig konden we een ontbijtje nuttigen bij de Shell, met name de broodjes kip-pesto waren erg in trek. Al snel werd de reis voortgezet richting Panningen waar we rond 8.45 uur aankwamen. Snel werden de spullen uitgeladen en werden we begeleid naar de slaapzaal. Bedden werden meteen opgemaakt en iedereen maakte zich klaar voor de eerste training.

De training
Om 9.20 uur stonden we paraat in de zaal en konden we van start met eerst een schottraining, en ook voor onze keeper Ruby was er een leuke training in elkaar gezet. Tegen 11en waren we klaar met de eerste training en konden we even een uurtje rustig aan doen voor de lunch. Alle maaltijden werden klaargemaakt door wat vrijwilligers van Bevo dus we konden rond 12.00 uur lekker aanschuiven voor het buffet. Na de lunch ging er een klein groepje even het centrum in om te kijken hoe het daar was en werden ook al de eerste lekkernijen gehaald. Anderen doken nog even op bed om wat te rusten na zo’n korte nacht en ook kon er hoog niveau handbal gekeken worden bij de jongere jongens van Bevo. Om 14.00 uur stond de tweede training op het programma. Deze stond wat meer in het teken van loopwegen, samen aanval opzetten en met elkaar bewegen. Daarna konden de spieren weer lekker ontspannen worden en hadden we weer even de tijd voor onszelf. Om 18.00 uur stond er een heerlijke pasta voor ons klaar en hebben we lekker gegeten. De heren 1 van Bevo moesten deze avond in Volendam spelen. Dit konden we in de kantine mooi volgen via een livestream.

Feedback en gezelligheid
Daarna stond er een kleine opdracht op het programma. Er waren van tevoren tweetallen gemaakt voor de groep en ieder tweetal moest over elkaar een aantal punten opschrijven. Drie positieve punten en één verbeterpunt, goed voor het teamverband want zo leerden we elkaar toch weer even beter kennen. De avond werd voortgezet in het plaatselijke grand café, waar het elkaar beter leren kennen werd voortgezet onder het genot van een drankje. Wat daar verder besproken is, laten we ook lekker daar. 😉 De oude garde bleef nog even hangen in het grand café en de jeugdigen onder ons gingen naar de plaatselijke kroeg gingen om daar de boel op stelten te zetten. Het was weer een mooi avondje. Na een korte nacht stond om 8.00 uur het ontbijt alweer voor ons klaar.

De training en wedstrijd
De kleine oogjes en de rust tijdens het ontbijt verklapten wel dat het met recht een korte nacht was, maar om 9.20 uur stonden we gewoon weer klaar voor de laatste training van het weekend. Dit was een rustige training die begon met hand- voetbal en daarna hebben we even alle systemen doorgenomen. Ook vandaag waren er tussendoor bij Bevo wat leuke wedstrijden te bekijken. Om 12.00 uur stond de lunch weer voor ons klaar en werd daarna het één en ander alvast ingepakt. Om 14.00 uur mochten we nog één keer aan de bak met een oefenwedstrijd tegen Acritas. Zij spelen een klasse lager dan onze dames 1, maar ongeveer hetzelfde niveau als onze dames 2. De eerste helft startten de meiden van dames 1. De opdracht was om lekker te gaan spelen, maar uiteraard wel de dingen mee te nemen die we getraind hadden dit weekend. Ondanks dat de lichamen hier en daar wel wat vermoeid waren, zat iedereen er nog lekker in. De opdrachten werden goed uitgevoerd en er werd een prima eerste helft gespeeld. De tweede helft was het de beurt aan de dames 2. Ook daar zat iedereen er nog lekker in en werd er ook een prima tweede helft gespeeld. De wedstrijd werd gewonnen en moe, maar voldaan ging iedereen lekker douchen. Na de douche werden de laatste spullen opgeruimd en nog even een stuk van de wedstrijd gekeken bij de heren 2 van Bevo. Daarna werden de spullen weer ingeladen en stond de terugreis op de planning.

De terugreis
Om 16.30 uur vertrokken we weer richting De Lucht en werd onze laatste maaltijd genuttigd waarna we de reis voortzetten naar Waarland. Om 20.00 uur was iedereen ongeveer weer thuis en zat het trainingsweekend erop. Het was een pittig, leerzaam, maar bovenal gezellig weekend!

BEDANKT!
Dit weekend is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door een aantal mensen en die willen we dan ook graag bedanken. Bevo handbal bedankt voor alle goede zorgen op de locatie, Boekel bedankt voor het lekkere fruit dat jullie mee hebben gegeven en het bestuur, de Vrienden van Con Zelo en Cock en Ellen heel erg bedankt voor jullie gulle bijdrage voor de kosten!

Sportieve groeten dames senioren 1 en 2