Op woensdag 28 december is het 4×4 Vrienden toernooi gespeeld. Na 2 jaren waarin niets georganiseerd kon worden, was het eindelijk weer mogelijk om het 4×4 toernooi te organiseren. En dit keer was het in onze eigen mooie nieuwe sporthal, het Sportpodium in Waarland. Voor corona vond het toernooi altijd plaats in de Harenkarspelhal in Tuitjenhorn en werd gespeeld tussen de verenigingen die deze hal als thuishal gebruikten, namelijk Hollandia T, DES en Con Zelo. En we waren heel blij dat naast Hollandia T en Con Zelo, dit keer ook hv Niedorp en Hugo Girls meededen.

We begonnen de ochtend met de jongste jeugd; de F-, E- en D-jeugd. Elke poule bestond uit minimaal 5 teams en binnen elke klasse moesten alle teams tegen elkaar spelen. Alle teams hadden leuke namen gekregen die te maken hadden met oud en nieuw. Iedereen deed enorm zijn best en er zaten zeker spannende wedstrijden tussen. Er was ook veel publiek, wat voor een hele gezellige sfeer zorgde. Wat het nog extra leuk maakt is dat er in iedere poule een andere vereniging gewonnen heeft: bij de F-jeugd waren het Sterretjes (Con Zelo F1), bij de E-jeugd de Knetterlintjes (Hollandia T E1) en bij de D-jeugd de Rozijnenbollen (hv Niedorp D1). De winnaars kregen een mooie bidon gesponsord door Sportshop Bouwes.

’s Middags was de oudere jeugd aan de beurt, namelijk de C- en de B-jeugd. In het begin was het nog even wennen aan de kleinere veldjes en het feit dat er geen midden-uit genomen hoefde te worden. Hierdoor vloog menig bal van het ene doel gelijk in het andere doel. Maar na een tijdje had iedereen het toch door en was de stand van beide poules tot op het laatste moment spannend. Bij de C-jeugd hebben de Berlinerbollen (Hugo Girls C1) gewonnen en bij de B-jeugd de Lontjes (Hollandia T B2).

De hele dag was het gezellig druk en het was leuk om te zien dat er na zo’n lange tijd waarin het niet mogelijk was om iets te organiseren, er veel animo was en er weer een leuk toernooi kon worden gespeeld. Hopelijk wordt het volgend jaar ook zeker weer georganiseerd!

Ik wil graag alle vrijwilligers bedanken die hebben geholpen deze dag tot een groot succes te maken; de scheidsrechters, de EHBO, de omroepster, de tijdwaarneming, de opbouwers, de afbouwers, de doelenophalers en mijn medeorganisatoren Anne en Joëlle!

Ook wil ik graag de hoofdsponsor de Vrienden van Con Zelo bedanken en het NHV en Sportshop Bouwes voor hun bijdrage.

De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Groetjes namens de organisatie, Ilse

Winnaars E-jeugd
Winnaars D-jeugd
Winnaars F-jeugd
Overzicht ochtend
Overzicht middag
Winnaars C-Jeugd
Winnaars B-jeugd