post

10 vragen aan… Mandy Mol

Achter de schermen van Con Zelo gebeurt van alles. Lang niet iedereen zal zich bewust zijn van wat  er allemaal bij komt kijken om een vereniging te runnen. Denk alleen maar aan het plannen van alle wedstrijden. Dat doet wedstrijdsecretaris Mandy Bruin-Mol voor ons. Deze week zijn de 10 vragen voor haar.

  1. Vertel eens iets over jezelf? “Ik ben Mandy Bruin- Mol, 27 jaar en getrouwd met Marc Bruin (Smurf). Samen hebben wij twee dochters, Tess (3 jaar) en Bo (1 maand). Er zullen heel wat mensen zijn die mij beter kennen als een dochter van Giel en Mirjam Mol of als een van de Badpoppies. Die ‘bijnaam’ kregen we omdat mijn vader weggeroepen werd vanachter de bar bij Badpop, toen mijn tweelingzus en ik geboren werden. Ik werk als verpleegkundige op de kinderafdeling in het ziekenhuis in Den Helder. Daarnaast ben ik met mooi weer wel in een speeltuin te vinden met mijn dochters of ergens een bakkie aan het doen met familie/vrienden. Met wat minder mooi weer duik ik ook graag de keuken in om wat lekkers te bakken.”
  2. Wanneer (en waarom) begon je met handbal? “Ik ben begonnen met handballen bij de mini’s, samen met mijn vriendinnen toen, en uiteindelijk geëindigd bij de senioren. Ongeveer twee jaar terug ben ik gestopt met spelen. De combinatie van mijn gezin, werk en handballen werd te veel, waardoor ik de keus heb gemaakt om te stoppen met handballen. Ik moet zeggen dat ik het spel wel mis, maar dat het goed is geweest voor de rust in huis.”
  3. Waarom is/was handbal jouw sport? “Handbal is een erg dynamische en fysieke sport. Ik houd van de snelheid en de techniek die er bij komt kijken. De combinatie van het fanatisme dat bij iedereen naar boven komt in de wedstrijden en het toch gezellig kunnen houden, vind ik altijd mooi om te zien.”
  4. Wat is je leukste handbalherinnering? “Ik heb bijna altijd wel met plezier gehandbald, dus de leukste herinnering is wel moeilijk te benoemen. Het begon al bij de mini’s met het vechten om de bal met Kelly (mijn tweelingzus), terwijl wij in hetzelfde team zaten, tot aan de gezelligheid de laatste jaren bij de senioren. De beachhandbal was ook altijd een groot feest, met alle teams die meededen en de supporters gezellig op het strand. Of het trainingsweekend met de senioren, waar eerst hard gewerkt werd en daarna de gezelligheid opgezocht werd.”
  5. Wat doe je tegenwoordig precies bij Con Zelo? “Tegenwoordig ben ik wedstrijdsecretaris bij Con Zelo. Ik heb dit overgenomen van Annet Braas, toen zij hiermee ging stoppen. In eerste instantie deed ik het nog in combinatie met zelf handballen, toen ik stopte met spelen ben ik ermee doorgegaan.”
  6. Wat vind je leuk aan je vrijwilligerswerk voor de club? “Ik vind het prettig om mij in te kunnen zetten voor de vereniging, om toch mijn bijdrage te kunnen leveren. Het is altijd weer mooi als het gepuzzel met de wedstrijden rondkomt en er weer een goed schema op tafel ligt.”
  7. Dankzij je schoonouders Dirk en Lia Bruin zijn je kinderen Tess en de pasgeboren Bo allebei al lid van de club. Verwacht je handbaltalentjes? “Ik zou het erg leuk vinden als ze beide gaan handballen. Het is toch wel onze familiesport. Bij de familie Mol is het al begonnen met oma die handbalde en zich voor de club heeft ingezet en opa die ook zijn steentje heeft bijgedragen. Daarnaast heeft mijn vader ook jaren gehandbald/op doel gestaan, dus het zou leuk zijn als dit doorgezet wordt. Maar als ze besluiten dat handbal hun sport niet is, vind ik dat ook prima. Ik vind het vooral belangrijk dat ze een teamsport doen waar zij zich prettig bij voelen. Als ze wel gaan handballen, dan kunnen ze in ieder geval makkelijker hun jubileumjaren volmaken, want wie kan nou zeggen dat ie vanaf geboorte al lid is van Con Zelo? 😉”
  8. Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? “Nou, ik denk dat slapen toch wel mijn grootste hobby is, dus echt ergens voor wakker maken… Als ik dan iets zou moeten kiezen, dan vind ik het minder erg om mijn bed uit te moeten voor vakantie, maar dat is dan ook wel het enige.”
  9. Vermaak je je een beetje in deze coronatijd? “Met een pasgeboren baby en een peuter in huis is het sowieso wel bedrijvig en verveel ik me niet snel. Verder houd ik me bezig door regelmatig te wandelen en langs de speeltuin te gaan. Koekjes bakken of schommelen vind Tess ook altijd leuk om te doen, dus daar vermaken we ons ook wel mee.”
  10. Wat zal de nieuwe sporthal jou en onze sport opleveren? “Het is prettig dat de zaalwedstrijden in ons eigen dorp gespeeld kunnen worden. Daarbij is het voor het indelen van de wedstrijden ook wat makkelijker (verwacht ik), omdat je iets minder te maken hebt met andere (handbal)verenigingen die voorrang hebben op de zaaluren. Zeker voor de recreanten zal het tijdstip van hun thuiswedstrijden gunstiger zijn en het is voor iedereen prettig om gewoon op de fiets naar de handbal te kunnen!”