post

10 vragen aan… Manon Groen

Gelukkig, we mogen weer trainen! Met strakke protocollen, maar dat is prima. Onze trainers en spelers stonden weer te popelen, dus iedereen was blij dat vorige week de trainingen op het sportpark konden worden hervat. Intussen gaan we gewoon verder met ‘de 10 vragen’. Deze week legden we ze voor aan Manon Groen uit de A2.

Vertel eens iets over jezelf? “Mijn naam is Manon Groen en ik ben 18 jaar. Op dit moment ben ik aan het werk bij Boekel en in september start ik met mijn nieuwe opleiding, Sport, management en ondernemen.”

Wanneer (en waarom) begon je met handbal? “Ik ben begonnen met handballen toen ik 6 jaar was, omdat ik het een leuke sport vond en mijn vriendinnen er ook op zaten.”

Waarom is handbal jouw sport? “Handbal is een gevarieerde sport. Tijdens een wedstrijd kan het alle kanten opgaan en dit maakt het altijd spannend. En handbal is een teamsport, dus je staat er nooit alleen voor. Je moet het samen doen en dat maakt het ook leuk.”

Beschrijf je team eens? “Ons team is een gezellig team, wij spelen al een paar jaar met hetzelfde team. Het grootste deel van het team komt uit één vriendinnengroep. Tijdens het omkleden vóór en na de wedstrijd wordt dan ook uitgebreid onze zaterdagavond besproken.”

Wat voor type speler ben je? “Ik ben al jaren keeper. Daardoor heb ik best wel een belangrijke rol in het team, maar we moeten het met z’n allen doen, we moeten er met het hele team staan. Ik ben ook wel redelijk fanatiek. Ik wil er elke wedstrijd wel voor gaan, hoe moeilijk de wedstrijd van te voren soms ook lijkt.”

 6. Wat heb je gedaan binnen de club behalve wedstrijden spelen? “Ik heb een paar jaar training gegeven en heb ook mijn HT1-certificaat (Handbaltrainer 1) gehaald. De laatste jaren heb ik geen training meer gegeven in verband met school, alleen vorig jaar nog wel beachhandbaltraining. Ook help ik de jeugdcommissie met verschillende dingen, zoals de kennismakingsdag en de Pietentraining.”

 7. Wat is je leukste handbalherinnering? “Er zijn genoeg leuke herinneringen van de handbal, maar een van de leuke is het Berdos toernooi in Bergen. De ene dag op gras handballen, de dag daarna beachhandballen en met z’n allen in een grote tent blijven slapen. Beachhandbal vind ik altijd leuk, omdat het wat anders is en sneller gaat.”

8.  Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? “Het liefst blijf ik slapen, maar een vakantie naar de zon met mijn vriendinnen is nooit verkeerd.”

 9. Vermaak je je een beetje in deze coronatijd? “Ik ben op dit moment aan het werk bij Boekel en vaak ‘s avonds aan het sporten. In het weekend spreek ik af met mijn vriendinnen, dus ik verveel mij niet.”

 10. Wat zal de nieuwe sporthal jou en onze sport opleveren? “De sporthal zal meer gezelligheid geven; misschien dat we nu vaker met het team na de wedstrijd blijven zitten voor een drankje.”