post

Week van de scheidsrechter 5 t/m 13 oktober

Dan ben je alweer een jaar verder en is het weer “de week van de scheidsrechter”.

Wat gaan wij als vereniging verzinnen om onze scheidsrechters in het zonnetje te zetten!

Het is nooit de week van de trainers, de speelsters, de keepster of de week van het bestuur.

Waarom zou dat zijn? Misschien is het omdat er wel commentaar is op de trainer, de speelster of de keeper van een team, want ja iedereen kan zijn of haar dag een keer niet hebben,  maar als de scheidsrechter een keer zijn of haar dag niet heeft dan heeft het een veel grotere impact. Dan is er niemand die zegt ‘geeft niet hoor, de volgende actie gaat vast beter’. Men is dan snel geneigd om commentaar te geven en dat op luide manier te laten horen.  Daar is geen enkele scheidsrechter blij mee.

Bij Con Zelo zijn wij erg zuinig op onze scheidsrechters. Zij staan iedere week klaar om te fluiten zodat de teams lekker kunnen handballen. Natuurlijk hoor je bij ons ook dat mensen het niet eens zijn met de scheidsrechter en dit duidelijk kenbaar maken.

Hoewel dat absoluut geen zin heeft, de scheidsrechter gaat die ‘vreselijk verkeerde’ beslissing niet terugdraaien omdat het publiek er om vraagt!

Bij Con Zelo is er het beleid dat men (bestuur of publiek) diegene op zijn of haar gedrag aanspreekt. Daardoor vinden wij en gelukkig ook onze andere scheidsrechters het nog steeds ontzettend leuk om wedstrijden te (bege)leiden.

En gelukkig krijgen ook onze scheidsrechters het regelmatig te horen dat ze goed bezig zijn.

Ons team bestaat uit Marc, John, André, Tonny, Els, Miranda, Simone, Bo, Anne, Saartje, Nina, Ellen en Karin. Kim zullen we een tijdje moeten missen i.v.m. een blessure. Zij zetten zich enthousiast in voor Con Zelo, jullie zien ze regelmatig in of op het veld rondlopen. Tijdens “de week van de scheidsrechter” willen wij ze graag in het zonnetje zetten. Met hulp van onze teams, op welke manier mag ieder team voor zich weten. Thuis of uit-spelend maakt hierin geen verschil. En nog leuker; geef als team de scheidsrechter na afloop een hand of een high five en bedank haar of hem voor het fluiten.

Op deze manier laten wij zien dat wij de scheidsrechter waarderen, omdat hij of zij er was voor jullie. En met een goede feedback op een respectvolle manier kun je na afloop zeker in gesprek met de scheidsrechter over haar of zijn genomen besluit tijdens de wedstrijd.

Dus zet hem op Con Zelo Teams en maak er twee leuke weekenden van tijdens “de week van de scheidsrechter”.

 

Namens Con Zelo Handbal

Ellen Dekker en Karin Houtenbos

Scheidsrechtermentoren