post

Dames1 uit tegen Geel Zwart DS2

In de Multitreffer in ‘t Zand stond Geel Zwart op het programma, de nummer zes op de ranglijst. Con Zelo kan goede zaken doen en bij winst de tweede plek behalen. De eerste helft is CZ technisch beter dan GZ, goals van afstand door Simone, Manon B en Liz zorgen voor een continue voorsprong van zo’n drie doelpunten. Hoeken en cirkel worden echter niet gevonden, waardoor veel kansen worden verspeeld. In slotfase zijn er een paar goede reddingen van Shirley, die zo zorgt voor een 9-11 voorsprong in de rust.

Lara opent tweede helft direct met 9-12. GZ komt na een paar minuten toch weer in hun spel en CZ heeft moeite om goede aanval op te zetten. Twee goals vanaf de cirkel door Lotte behouden de voorsprong, die vlak daarna door Lara in een break wordt uitgebreid tot 11-15. Door een hechte verdediging komt GZ niet aan scoren toe en door effectief aanvallen loopt CZ uit naar 13-19 na tien minuten in de tweede helft.

Tactisch bracht coach Rick wat variatie in de aanval door 4-2 te gaan spelen, maar daar zat nog weinig gewenning in, zodat GZ de kans kreeg om terug te komen tot 17-20. Een spannende slotfase stond voor de deur, terwijl (mede door vermoeidheid) het spel harder werd en de goed leidende scheidsrechter steeds vaker op moest treden.

Er werd ook in ondertal aan beide kanten over en weer gescoord, waardoor het gat van vier goals door CZ succesvol in stand werd gehouden. De tactiek werd weer naar 5-1 teruggebracht in de aanval en onder leiding van spelmakers Bo en Simone bleef CZ druk zetten en kwam de voorsprong eigenlijk geen moment in gevaar. In de eindfase was Iris vanaf de cirkel nog het benoemen waard, met een paar mooie treffers.

Zo werd uiteindelijk de eindstand van 23-29 bereikt en door het verlies van Graftdijk staat Con Zelo nu gedeeld tweede in de 2e klasse.

Dit verslag is u aangeboden door de Vaste Aanhang.