post

Flessenactie Woensdag 26 augustus

Woensdag 26 augustus komt Handbalvereniging Con Zelo weer bij u langs voor de welbekende flessenactie. In deze vreemde tijd, waarin de verenigingen het best moeilijk hebben, willen we toch de flessenactie door laten gaan. Natuurlijk nemen we voorzorgsmaatregelen.

Graag de flessen in een tas bij de deur zetten.

De kinderen nemen ook een tas mee, waar u zelf de fles(sen) in kan doen, zodat er zo min mogelijk contact is. We beginnen tussen 18.00 uur en 18.15 uur, vanaf het Con Zelo terrein. Voor diegene die rijden en de jeugd die de flessen ophalen: Altijd aan- en afmelden in de kantine.

Tel kantine: 0226-428006 of Marian: 06-46044595

Na afloop kunnen de flessen worden ingeleverd bij Koos Bruin Slootgaardweg 2f.

Per auto worden 2 of 3 speelsters ingedeeld. De speelsters van de C1, D1 en E1 worden ingedeeld om te helpen. Als iemand onverwachts niet kan, dan graag zelf voor een vervang(st)er zorgen.

De indeling van de wijken komt nog in de W4 en op de site www.conzelo.tv

Iedereen alvast hartelijk bedankt voor de medewerking.

Namens de activiteitencommissie,

Ella Moras, Martine Koopman en Marian Dam

post

Handbalzomer 2020 clinics voor jou!

Onder de noemer ‘Handbalzomer’ geeft HandbalNL momenteel clinics op 150 locaties door heel Nederland. Tophandballers komen naar scholen, campings en verenigingen en op zaterdag 22 augustus a.s. zijn ze bij ons!

Iedereen kan meedoen aan de clinics: of je nu wel of niet lid bent van onze vereniging en wel of niet over handbalervaring beschikt. Voor ervaren handballers is het leuk om training te krijgen van een speler uit de eredivisie én niet-handballers die nieuwsgierig zijn naar onze sport, kunnen kennismaken met de verschillende vormen van handbal.

Doe je mee? Opgeven bij: Wendy Groen (ec.groen@kpnmail.nl) of Kelly Dam (kellydam@conzelo.tv). Vermeld ook je leeftijd.

De tijdsplanning voor deze dag is als volgt:

09:30 – 10:30 clinics voor 4 – 10-jarigen

10:30 – 11:30 clinics voor 11 – 18-jarigen

11:30 – 12:30 clinics voor 19-jarigen en ouder

post

Handbaltrainer(s) gezocht voor B2- en C1-jeugdleden

Voor het seizoen 2020-2021 zijn wij voor onze B2- en C1-jeugdleden op zoek naar een enthousiaste trainer (m/v). Wij zoeken in principe een gediplomeerde (HT2) trainer, een trainer die bereid is dit diploma te halen óf een student ALO, maar het allerbelangrijkste is dat hij/zij er plezier in heeft om deze jonge meiden handbal technisch beter te maken en hen leert in teamverband goed samen te werken. Goede communicatieve vaardigheden helpen daar natuurlijk bij.

Onze jeugdleden zijn leergierig, gemotiveerd en willen graag vooruit: het zijn uitdagende teams om training aan te geven. Ze trainen twee keer in de week, van half augustus t/m half juni. De trainer(s) die we zoeken, neemt de trainingen op maandag (B2) en/of woensdag (C1) voor zijn rekening. Uiteraard staat er een vergoeding tegenover.

Handbalvereniging Con Zelo is een gezellige vereniging met een actief bestuur en een leuk trainersteam, dat regelmatig samenkomt in de vorm van een workshop. We spelen en trainen op ons mooie complex De Groet en vanaf seizoen 2020/2021 ook in de nieuwe sporthal in Waarland. Ben jij degene die zijn enthousiaste trainerschap kan inzetten bij onze teams, of ken je zo iemand, dan horen wij het graag. Voor meer informatie, mail naar hvconzelo@gmail.com.

post

Clinic geven door Delaila en Bo

Delaila Amega en Bo van Wetering – internationals/spelers van het Nederlands Dameshandbalteam – kwamen op ons verzoek woensdag 17 juni jl. naar sportpark De Groet om een clinic te verzorgen voor de D’s en C’s. Het werd een topavond met handige tips en trics. Er werd hard gewerkt en lekker lachen. Een fantastische afsluiter van het seizoen voor deze jeugdleden!

 

post

1950-2020 70 jaar Handbalvereniging Con Zelo

Een feestweekend moest het worden op 12, 13 en 14 juni, want een 70-jarig bestaan van de vereniging is een feestje waard. Het liep anders en zo moesten wij, net als vele anderen, de agenda en activiteiten aanpassen.

De voorbereidingen voor het feest waren in volle gang. Allerlei mooie plannen zijn gemaakt door onze jubileumcommissie bestaande uit: Manon Smit, Nicolle Schuyt, Jos van Duivevoorde, Fred van Amersfoort, Lion Moras, Maaike Boekel, Ellen Dekker en Wendy Groen.

Variërend van spellen en overnachten tot toernooi en feestavond. Zij hebben er veel tijd en enthousiasme in gestoken om er een mooi feest van te maken. De plannen staan in de ijskast, maar een goed spreekwoord luidt: wat in een goed vat zit verzuurt niet.

1950

We zijn heel trots op onze club die in 1950 is opgericht door Trien Bakker, Lou Kok, Gre Smit en Trien Masteling. Een team bestond in die begintijd uit 11 personen en ook de kleding was heel anders: broekrokken en bloesjes. Voor toen heel gewoon, nu niet meer voor te stellen.

Waar we nu de luxe hebben van verharde velden, spelen in mooie zalen en zelfs beachhandbal, werd er destijds gestart op voetbalvelden. Stuiten met de bal was nagenoeg onmogelijk, wat er wel voor zorgde dat er snel overgespeeld werd.

‘t Sprongschot

Thuisbasis “t Sprongschot” aan de Doorbraak was een prachtige tijd. Een eigen complex met 2 velden, veel teams en een grote saamhorigheid. Hoogtepunt in die periode was toch wel het juniorenteam dat 8 jaar op rij kampioen is geweest en landelijk mocht gaan spelen.

De Groet

In 2005 zijn wij samen met de voetbal op het mooie sportcomplex De Groet gekomen, waar we 2 velden hebben. Die geven ons de gelegenheid om toernooien te spelen en bijvoorbeeld een uitvalsbasis te zijn voor het Nederlands Handbalverbond voor grote toernooien, zoals het NK veldhandbal en het regionale schoolhandbaltoernooi.

Verandering loopt gelijk met het voortbestaan van een vereniging en is goed. Met je tijd meegaan en meebewegen zodat je ook in de toekomst handbal kunt blijven aanbieden. Zo brengt iedere voorzitter zijn eigen visie en capaciteiten mee, zodanig dat plezier en saamhorigheid altijd overeind blijven.

Keeztoernooi

Naast sportieve activiteiten werd ook wel eens een uitstapje gemaakt. Zo organiseerden wij bij het 60-jarig bestaan het Keeztoernooi, waar in beginsel een poging werd gedaan voor het Guiness Book of Records. Het record is niet gehaald, maar wat was het een prachtig evenement met ruim 500 deelnemers. Dit smaakte naar meer en op verzoek is het nogmaals georganiseerd in 2012 en hadden wij ruim 300 fanatieke keezers.

Een jaar later was het weer feest binnen onze club. Onze jubilaris Ans werd na 40 jaar inzet geëerd. Op de jaarvergadering nam Ans afscheid en was zij volledig verrast toen zij van de burgemeester de Koninklijke Onderscheiding ontving, in het bijzijn van onder andere haar familie. Een enorme waardering die Ans verdient!

Online

De vereniging gaat, zoals eerder genoemd, met haar tijd mee. Er is een mooi nieuw logo gekomen, in dezelfde layout als de OMNI, voetbal en Vrienden, wat voor een mooie eenheid en uitstraling zorgt. Ook kun je ons vinden op social media en hebben wij een mooie website. Op deze manier houden wij onze leden en volgers op de hoogte van het laatste nieuws.

Vrijwilligers

Dat wij nog steeds een actieve vereniging zijn komt mede door het stabiele aantal leden, een trouwe groep van sponsoren en – niet onbelangrijk! – onze grote groep van vrijwilligers voor en achter de schermen. Vrijwilligers in diverse commissies van de handbal en van de OMNI. En laten wij ook samenwerken niet vergeten. Denk aan de sponsorcommissie, de OMNI en de Vrienden van Con Zelo.

Een groot compliment voor al deze mensen is zeker op zijn plaats.

Als bestuur genieten wij van het plezier op de velden en de saamhorigheid onderling. Laten wij wensen dat de toekomst nog volop mogelijkheden biedt om te blijven handballen, met supporters langs de lijn te kunnen staan en te groeien waar het kan. Mooi vooruitzicht is het handballen straks in “onze” eigen thuishal in Waarland. Een hal voor en door de gemeenschap gebouwd en waar de saamhorigheid groot is. Een saamhorigheid die past bij hv Con Zelo en past bij Waarland.

Een hartelijke groet en op naar een volgend jubileum!

Het bestuur HV Con Zelo

Maaike, Ellen, Wendy, Rianne, Kelly, Carla, Marit